KAKO vam lahko pomagamo?


Iz splošne predstavitve naših dejavnosti in predstavljenih referenčnih projektov je težko ugotoviti, če znamo in zmoremo pomagati tudi vam. Pišite nam, predstavite svoj problem, želje ali pričakovanja in skupaj bomo ugotovili, kakšne so možnosti za sodelovanje.

Pišite nam »

Fotografska oprema

 

V osnovno opremo slehernega profesionalnega fotografa sodi digitalni fotoaparat s pripadajočimi objektivi, ki se razlikujejo glede na namen uporabe, nekaj eksternih bliskavic, različni stativi, ter računalnik s pripadajočo programsko opremo za obdelavo fotografij.

 

Digitalni SLR ali zrcalno refleksni fotoaparati z izmenljivimi objektivi se ločijo na:

 

Vstopni SLR razred, fotoaparati premorejo večino funkcij, kot jih imajo fotoaparati višjih razredov, razlika je predvsem v  zanesljivosti sistema ostrenja in merjenja svetlobe, ter kakovosti izdelave ohišja.

 

Srednji SLR razred fotoaparatov ima naprednejši sistem ostrenja, ter nekoliko kakovostnejše ohišje.

 

Profesionalni SLR razred  ločimo na fotoaparate s tipalom visoke ločljivosti ter fotoaparate za fotografiranje športnih dogodkov ali premikajočih se motivov.

Pomembna razlika med profesionalnimi in drugimi fotoaparati je v kakovosti in zanesljivosti. Pri profesionalni uporabi je zelo pomembno, da je fotoaparat trpežen ter odporen na vremenske vplive. Pri fotoaparatih za fotografiranje športa je zelo pomemben hitri zaklop, ki premore tudi do 11 posnetkov na sekundo. Takšni fotoaparati imajo zelo hiter in natančen sistem ostrenja s katerim lahko v fokus ujamemo ključne trenutke dogajanja.

Profesionalni SLR aparati imajo po večini tudi fizično večje tipalo, ki po dimenzijah ustreza Leica formatu dimenzij filma ali 36x24mm. Večje tipalo pomeni fizično večje slikovne pike, kar pa se močno kaže pri kakovosti posnetka ter dinamičnem razponu, ki ga je sposoben zajeti tak aparat.

 

Med obvezno opremo sodijo tudi različni objektivi:

 

 • Širokokotni fiksni in zoom objektiv.
 • Standardni 50mm objektivi.
 • Krajši fiksni teleobjektivi.
 • Daljši fiksni teleobjektivi.
 • Standardni zoom objektivi z razponom med 24mm in 105mm ali več.
 • Zoom teleobjektivi z goriščnicami med 70mm in 500mm ali več.
 • Svetlobno močni standardni in tele zoom objektivi.
 • Makro objektivi.
 • Objektivi za posebne namene: s korekcijo perspektive ali astro fotografijo.
 • Adapterji ter telekonverterji.
 • Razni filtri in dodatne navojne leče.

Ecetera d.o.o.

Motnica 7a
SI-1236 Trzin
Slovenia

telefon: +386 1 600 10 10
e-pošta: info@ecetera.si
www.ecetera.si
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se