KAKO vam lahko pomagamo?


Iz splošne predstavitve naših dejavnosti in predstavljenih referenčnih projektov je težko ugotoviti, če znamo in zmoremo pomagati tudi vam. Pišite nam, predstavite svoj problem, želje ali pričakovanja in skupaj bomo ugotovili, kakšne so možnosti za sodelovanje.

Pišite nam »

Tehnični vidik


Fotografija je v zadnjem desetletju s prihodom digitalizacije doživela velike spremembe, tako v fotografskem, kot tehnološkem smislu. Področja fotografije, ki so zajemala opravila fotografa, so se s prihodom digitalnih fotoaparatov precej razširila. Danes se vsak resni fotograf pri svojem ustvarjanju srečuje z digitalno obdelavo, ki je bila v preteklosti izključno domena specializiranih studiev za digitalizacijo fotografij, ter pripravo za tisk.

Digitalni fotoaparati omogočajo mnogo hitrejši način dela kot v času analogne fotografije, tako lahko danes fotograf že na sami lokaciji preveri kakovost in primernost pridobljenega materiala, ki ga bo pozneje na računalniku dokončal v končni izdelek.
Pojem digitalna temnica je tako postala vsakdanjik pri profesionalnem fotografskem delu, hkrati pa je razširil nujna znanja pri fotografiranju ter nadaljnji obdelavi fotografij.
Računalniški programi za urejanje in obdelavo fotografij, ki fotografu predstavljajo digitalno temnico, omogočajo popolni nadzor nad celotnim procesom fotografskega ustvarjanja, od fotografiranja na terenu, pa do končne fotografije, ter s tem omogočijo celovitejšo izpeljavo fotografske zamisli.

Pri fotografskem delu predstavlja dejansko fotografiranje samo en del celotnega procesa. Obsežen del je nadaljnja obdelava in priprava fotografij na računalniku, ki lahko predstavlja večji del porabljenega časa.


<- nazaj

Ecetera d.o.o.

Motnica 7a
SI-1236 Trzin
Slovenia

telefon: +386 1 600 10 10
e-pošta: info@ecetera.si
www.ecetera.si
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se