Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

  Datum : 15.03.2017
   

Družba Lenovo je objavila, da bo Francois Bornibus 1. aprila postal novi predsednik regije EMEA. Bornibus, ki je trenutno podpredsednik in poslovni direktor Lenovo EMEA, bo v novi vlogi poročal Luci Rossiju, ki bo še vedno nadzoroval poslovanje Lenova v regijah LATAM (Latinske Amerike) in EMEA. 


Bornibus bo skrbel za izvajanje poslovne strategije družbe in projekte njene preobrazbe, s katerimi želi Lenovo še okrepiti svoj položaj v regiji EMEA in doseči tri ključne poslovne cilje:

  • Lenovo želi po vzoru globalno vodilnega tržnega deleža tudi v regiji EMEA postati vodilni proizvajalec računalnikov in tablic. Podjetje je danes drugi največji proizvajalec računalnikov v regiji EMEA.
  • Lenovo je prav tako tretji največji proizvajalec strežnikov v regiji EMEA, a s prenovljenim oddelkom Data Center Group cilja na okrepitev ponudbe za zahtevna poslovna okolja in stavi predvsem na celovitost le-te. Podjetjem vseh velikosti bo družba nudila zmogljive rešitve s področja strežnikov, sistemov hrambe podatkov, omrežne rešitve in z njimi povezano poslovno programsko opremo ter storitve.
  • Podjetje bo prav tako podpiralo aktivnosti hčerinske družbe Motorola pri nudenju celovite ponudbe mobilnih naprav na trgih v regiji EMEA v vseh cenovnih razredih, pri čemer se bo podjetje osredotočilo na srednji in premijski segment naprav, saj želi postati eden treh največjih proizvajalcev mobilnih naprav v regiji. 

Luca Rossi je ob najavi novega predsednika regije EMEA povedal: “Francois ima odlične izkušnje z delom v regiji EMEA in zelo dobro razume delovanje družbe, ki cilja na izjemne rezultate na zahtevnih trgih. Skupaj bomo postavili trdne temelje, na katerih bo Francois s svojimi vodstvenimi sposobnostmi in izkušnjami nadaljeval uresničevanje ambicioznih poslovnih ciljev.”

Francois Bornibus je leta 2012 postal poslovni direktor regije EMEA in v naslednjih letih tržni delež v segmentu računalnikov v regiji povečal iz 10 na rekordnih 21,2 %, s čimer je podjetje postalo drugi največji proizvajalec računalnikov v regiji EMEA in se že ozira proti vodilnemu položaju. Francois je imel eno ključnih vlog pri prevzemu podjetja Medion, IBM-ovega oddelka System x ter nakupu družbe Motorola Mobility, s katerimi je Lenovo postal vodilno tehnološko podjetje. Je tudi član ekipe Lenovo Global Leadership Team. 

Preden se je pridružil družbi Lenovo, je Bornibus deloval kot podpredsednik in izvršni direktor

podjetja Nokia France and BeNeLux, bil je predsednik Palm EMEA in podpredsednik za Vzhodno Evropo in Afriko v družbi HP ter podpredsednik podjetja Compaq EMEA.

Francois Bornibus je univerzitetni diplomirani inženir elektronike, diplomiral je na Ecole National Superieure d’Electronique et des Microtechniques, in ima diplomo MBA iz Institut d’Administration des Entreprises.Ecetera d.o.o.

Motnica 7a
SI-1236 Trzin
Slovenia

telefon: +386 1 600 10 10
e-pošta: info@ecetera.si
www.ecetera.si
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se