KAKO vam lahko pomagamo?


Iz splošne predstavitve naših dejavnosti in predstavljenih referenčnih projektov je težko ugotoviti, če znamo in zmoremo pomagati tudi vam. Pišite nam, predstavite svoj problem, želje ali pričakovanja in skupaj bomo ugotovili, kakšne so možnosti za sodelovanje.

Pišite nam »
Ecetera Facebook

 
   

Fujitsu, Lenovo in DBJ s skupnim podjetjem

  Datum : 06.11.2017
   

Družbe Fujitsu Limited (“Fujitsu”), Lenovo Group Limited (“Lenovo”) in Japonska razvojna banka (“DBJ”) so objavile strateško sodelovanje in zagon skupnega podjetja, ki se bo osredotočalo na raziskave, razvoj, oblikovanje, proizvodnjo in prodajo računalniških naprav na svetovnem trgu.

Fujitsu bo svoj 51 % delež v podjetju (“FCCL”) prodal družbi Lenovo, 5 % delež pa DBJ. Po zaključenih transakcijah bo FCCL postalo skupno podjetje treh lastnikov in bo ohranilo ime Fujitsu Client Computing Limited.

Pregled strateškega sodelovanja

Transakcija bo predvidoma zaključena v prvem četrtletju poslovnega leta 2018. Fujitsu bo prejel 28 milijard japonskih jenov kupnine, 25,5 milijarde bo prispeval Lenovo, 2,5 milijarde pa DBJ*. Podjetje FCCL bo tudi v prihodnje vodil Kuniaki Saito, trenutni direktor in predsednik družbe.

Kapitalska struktura po opravljenih transakcijah

Skupno podjetje FCCL bo še naprej prodajalo in tržilo izdelke pod blagovno znamko Fujitsu in uporabljalo obstoječo partnersko mrežo prodajalcev in storitev podpore po svetu. 

Nova poslovna struktura na področju računalnikov in tablic

Strateško sodelovanje družb Fujitsu in Lenovo cilja na dodatno krepitev prodaje izdelkov in še večjo konkurenčnost na japonskem in svetovnem trgu. Fujitsu bo še naprej skrbel za raziskave in razvoj ter visoko avtomatizirano proizvodnjo izdelkov, svojim prodajnim kanalom pa bo dodal prodajne kanale družbe Lenovo po svetu. Banka DBJ bo podpirala trajnostno rast poslovanja s finančno naložbo v podjetje in prispevala finančne nasvete.

Fujitsu bo poslovnim strankam po svetu še naprej zagotavljal inovativne, varne, zanesljive in visoko kakovostne izdelke lastne blagovne znamke in jim pomagal na poti digitalne preobrazbe s svojimi tehnološkimi rešitvami sooblikovati delovna mesta prihodnosti.

 


O podjetju Fujitsu

Fujitsu je vodilno japonsko podjetje v panogi informacijskih in komunikacijskih tehnologij (IKT) s polnim naborom tehnoloških izdelkov, rešitev in storitev. Prisotno je v več kot 100 državah sveta, kjer za stranke skrbi okoli 155.000 zaposlenih. Fujitsu Limited (TSE: 6702) je v poslovnem letu, ki se je za družbo zaključilo 31. marca 2017, ustvaril 40 milijard ameriških dolarjev prihodkov. Več informacij je na voljo na spletni strani http://www.fujitsu.com.

O podjetju Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je 43 milijard ameriških dolarjev vredno podjetje, uvrščeno na seznam Fortune 500. Podjetje izdeluje inovativne potrošniške in poslovne tehnološke izdelke ter rešitve za podatkovne centre, ki jih odlikuje visoka kakovost izdelave. Mednje sodijo prenosni in osebni računalniki (legendarna blagovna znamka Think ter prilagodljivi računalniki YOGA), delovne postaje, strežniki, sistemi hrambe podatkov, omrežne rešitve in poslovna programska oprema (vključno z blagovnima znamkama ThinkSystem in ThinkAgile), pametni televizorji in drugi družinski ter mobilni izdelki, kot so pametni telefoni (vključno z blagovno znamko Motorola), tablice in aplikacije. Pridružite se Lenovu na omrežju LinkedIn, mu sledite na omrežjih Facebook ali Twitter (@Lenovo) oziroma obiščite spletno stran www.lenovo.com.

O banki DBJ

DBJ je finančna institucija v 100 % lastništvu japonske vlade s sedežem v Tokiu. Je naslednica Japonske razvojne banke, ki je bila ustanovljena leta 1951. Banka skrbi za regionalni razvoj ter ohranjanje okolja s financiranjem projektov na področjih tehnologije in industrije.Ecetera d.o.o.

Motnica 7a
SI-1236 Trzin
Slovenia

telefon: +386 1 600 10 10
e-pošta: info@ecetera.si
www.ecetera.si
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se