Lenovo DX8200D poenostavlja uvedbo programsko opredeljene hrambe podatkov

  Datum : 16.03.2017
   

Družba Lenovo je predstavila napravo za programsko opredeljeno hrambo podatkov (SDS), ki je strankam na voljo po modelu »na ključ«. Naprava združuje robustno strežniško platformo s tehnologijami napredne virtualizacije hrambe podatkov, optimizirane za delo z večjedrnimi procesorji, s katerimi zagotavlja kar največje število vhodno-izhodnih operacij. Na napravi je nameščena programska oprema SANsymphony™ podjetja DataCore Software. Nova naprava predstavlja mejnik družbe Lenovo na področju programsko opredeljene hrambe podatkov, saj strankam omogoča številne prednosti, predvsem večjo prilagodljivost in enostavnost rabe kot tudi znatno nižje stroške nakupa in rabe te rešitve.

 

  • Virtualizacija hrambe podatkov prinaša še večjo prilagodljivost in enostavnost rabe v obstoječa okolja SAN.
  • Boljše zmogljivosti, manjši operativni stroški in višina naložbe kot pri tradicionalnih rešitvah SAN.


Lenovo bo napravo DX8200D ponujal v t. i. prednameščenem stanju, ki bo poslovnim okoljem močno poenostavilo namestitev in znižalo stroške upravljanja. Najnovejša naprava v naboru rešitev programsko opredeljene hrambe podatkov podatkovnim centrom omogoča hitro razširitev obstoječih okolij SAN. Ob tem zna optimizirati heterogene infrastrukture za hrambo podatkov in omogočiti njihovo rast ob rasti poslovanja. Tudi zamenjava starejših sistemov je enostavna. Centraliziran uporabniški vmesnik skrbniku DX8200D omogoča nadzor nad zaščito podatkov, replikacijo, deduplikacijo, kompresijo podatkov in druge poslovne funkcije – vse to po znatno nižji ceni kot tradicionalna okolja SAN.

Rešitev temelji na strežniku Lenovo System x3650 M5, ki ga odlikujejo visoke zmogljivosti in izjemna zanesljivost delovanja, naprava DX8200D se lahko pohvali še z odličnimi odzivnimi časi, visoko učinkovitostjo in razpoložljivostjo. Lenovo vse naprave z nameščeno programsko opremo DataCore pred prodajo tudi preizkusi. Vgrajena diagnostična programska oprema nove generacije Predictive Failure Analysis še olajša vzdrževanje naprave, strežnik x3650 M5 le redko zahteva vzdrževanje in prekinitev dela, posledično pa uporabniki uživajo v nizkih stroških rabe. Za visok nivo varnosti skrbi nabor varnostnih orodij in najboljših praks Lenovo Trusted Platform Assurance, ki ščiti vgrajeno strojno opremo in njeno programsko kodo.

Lenovo DX8200D lahko poveže izolirane naprave za hrambo podatkov (tudi če so te na različnih lokacijah) in jih naredi razpoložljive poslovnim storitvam. Ustvari bazen IT-virov, ki ga podjetje upravlja iz centralne lokacije, ne glede na to, kako heterogeno je IT-okolje, saj zna povezati več generacij naprav različnih proizvajalcev.

S temi napravami podatkovni centri znatno znižajo skupne stroške lastništva,[1] saj prihranki iz naslova upravljanja in podpore sistemov hrambe podatkov dosegajo tudi 90 odstotno izboljšavo, do 75 odstotkov so nižji stroški hrambe podatkov, ustrezno integrirana naprava pa lahko deluje povsem brez prekinitev. Hkrati nudi kar 10-krat višje zmogljivosti, upravitelji podatkovnih centrov pa bodo veseli visoke razpoložljivosti teh naprav in jim zaupali za poslovanje kritične podatke.

Po zaslugi programske opreme Lenovo XClarity lahko skrbniki avtomatizirajo realnočasovni nadzor, konfiguracije, odkrivanje napak in alarmiranje, povezano z delovanjem naprav DX8200D. Zanje je zagotovljena tudi tehnična pomoč, ki deluje v režimu 24/7, skrbniki pa na enem mestu dobijo odgovore na vsa vprašanja – tako glede strojne kot programske opreme. Lenovo oddelek podpore namreč vedno znova prejme najboljše ocene zadovoljstva uporabnikov strežnikov x86.

[1] https://www.techvalidate.com/product-research/DataCore-sansymphony-v
Ecetera d.o.o.

Motnica 7a
SI-1236 Trzin
Slovenia

telefon: +386 1 600 10 10
e-pošta: info@ecetera.si
www.ecetera.si
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se