KAKO vam lahko pomagamo?


Iz splošne predstavitve naših dejavnosti in predstavljenih referenčnih projektov je težko ugotoviti, če znamo in zmoremo pomagati tudi vam. Pišite nam, predstavite svoj problem, želje ali pričakovanja in skupaj bomo ugotovili, kakšne so možnosti za sodelovanje.

Pišite nam »
Ecetera Facebook

 
   

Lenovo in Intel za bolj enostavno in varno spletno avtentikacijo

  Datum : 24.10.2017
   

  • Lenovo je prvi proizvajalec računalnikov, ki uvaja FIDO-certificirane rešitve za avtentikacijo v okolju Windows – te zagotavljajo enostavnejšo in bolj varno avtentikacijo s spletnimi stranmi, kot so PayPal, Google, Dropbox in Facebook.
  • Ob rabi rešitve Intel Online Connect, ki je na voljo v Intel Core procesorjih 7. in 8. generacije, integrirani FIDO avtentikatorji podpirajo univerzalno ogrodje (UAF) ter univerzalno dvofaktorsko avtentikacijo (U2F).
  • Namesto zanašanja na gesla se lahko sedaj uporabniki hipno in varno prijavijo v spletne strani in storitve zgolj s prstnim dotikom bralnika prstnih odtisov.

Las Vegas, 24. oktober 2017 – 81 odstotkov zlorab podatkov v lanskem letu je pripisanih šibkim, privzetim ali ukradenim geslom (1), število napadov s poskusi prevar pa je v letu dni zraslo za 65 odstotkov (2). Zaščita spletne zasebnosti, identitete in vseh vrst podatkov je pomembnejša kot kadarkoli – in zahteva robustne varnostne ukrepe. Lenovo in Intel sta danes predstavila prve računalnike z vgrajenimi rešitvami za brezšivno avtentikacijo, ki podpirajo varno brskanje, nakupovanje in delo uporabnikov. Ob uporabi Intel Online Connect z novimi procesorji Intel Core 7. in 8. generacije najnovejši Lenovo računalniki, kot so Yoga 920, ThinkPad X1 Tablet (2. generacije), ThinkPad X1 Carbon (5. generacije) in IdeaPad 720S, že premorejo FIDO-certificirane rešitve za neposredno avtentikacijo in prijavo na priljubljene spletne strani, kot so PayPal, Google, Dropbox in Facebook.

 

Namesto zanašanja zgolj na gesla za prijavo na spletne strani, imajo sedaj uporabniki na voljo bolj varen način za prijavo, ki deluje v povezavi z njihovim prstnim odtisom. Univerzalno ogrodje za avtentikacijo (UAF) preko dotika prsta na bralnik prstnih odtisov ali pa klika na gumb, povezanega z mehanizmom univerzalne dvofaktorske avtentikacije (U2F) v realnem času poskrbi za prijavo. Integrirani FIDO avtentikatorji poskrbijo, da spletne strani uporabljajo varnostne ključe, ki so zaščiteni in shranjeni globoko v strojni opremi prenosnika, s čimer so uporabniki bistveno bolj zaščiteni in manj dovzetni za prevare.

  • UAF avtentikacija s prstnim odtisom: Z dotikom prsta na kriptiran bralnik prstnih odtisov se uporabniki enostavno prijavijo v svoj račun na strani PayPal.
  • U2F z dvofaktorsko avtentikacijo: Dodaten varnostni sloj je vnešen v proces avtentikacije, ko se uporabnik prijavi v spletno stran preko svojega uporabniškega imena in gesla. Namesto dodatne varnostne kode ali sporočila SMS v prenosnik vgrajena dvofaktorska avtentikacija prepozna uporabnika in ga pozove h kliku na gumb – ta način prijave je podprt na straneh, kot so Google, Facebook, Dropbox in številne druge.

Rešitvi Intel Online Connect in Intel Software Guard Extensions (Intel SGX), ki sta vgrajeni v procesorje Intel Core 7. in 8. generacije nudita zaščito informacij o avtentikaciji, v navezi z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov pa nudita odlično in varno uporabniško izkušnjo.

Tak pristop podpirajo tudi spletni trgovci. Rešitve za avtentikacijo, vgrajene neposredno v računalnike, jim omogočajo, da svoje varnostne ukrepe razširijo do milijonov uporabnikov, ki rutinsko uporabljajo svoje računalnike za dostop do vsebin na družbenih omrežij, spletno plačevanje in nakupovanje.

Realnost v splet povezanega sveta je ta, da uporabniki potrebujejo bolj preproste in za uporabo enostavne varnostne rešitve. Ta integrirana rešitev, ki je kombinacija najnovejših tehnologij in odpravlja odvisnost od gesel, pomaga uporabnike ščititi pred spletnimi prevarami in napadi s strani škodljivih kod, saj varuje njihove najbolj občutljive osebne podatke. Zaščita je na strojnem nivoju.

Razpoložljivost

Intel Online Connect lahko uporabniki prenesejo s spleta, na voljo pa bo tudi preko posodobitev Lenovo System Update in aplikacijske tržnice Lenovo App Explorer na vseh Lenovo prenosnikih s procesorji Intel Core 7. in 8. generacije in vklopljeno tehnologijo Intel SGX.3

Seznam združljivih naprav obsega Lenovo računalnike, kot so Yoga 920, IdeaPad 720S, ThinkPad X1 Tablet (2. generacija), ThinkPad X1 Carbon (5. generacija), ThinkPad Yoga 370, ThinkPad T570, ThinkPad P51s, ThinkPad T470s, ThinkPad X270 in ThinkPad X270s.


Citati 

“Biti na spletu je sestavni del našega življenja, živimo namreč v digitalnem svetu. Ljudje potrebujejo preprosto in integrirano varnostno rešitev, ki jih varuje ob prijavi v bančne strani, spletne trgovine in družbena omrežja. Partnerstvo z združenjem FIDO nam je pomagalo pri zagotavljanju certificirane, preprostejše in varne uporabniške izkušnje ob avtentikaciji. Sedaj nismo več odvisni od gesel,” je povedal podpredsednik oddelka PCs and Smart Devices Product Group v Lenovu Johnson Jia.

 “Intel nadaljuje z inoviranjem na področju poenostavljanja računalniške izkušnje. Veseli nas, da je sodelovanje med družbama Lenovo in Intel poskrbelo, da strojne tehnologije v procesorjih Intel Core 7. in 8. generacije omogočajo varno avtentikacijo uporabnikov računalnikov,” je dodal direktor oddelka Mobility Client Platform v Intelu Chris Walker.

 “Navdušen sem nad realizacijo partnerstva med člani združenja FIDO Alliance, ki je poskrbelo za prvi primer varne FIDO-avtentikacije z najnovejšimi prenosniki. Gre za tehnologijo, ki predstavlja de facto standard v avtentikaciji in omogoča, da se vsi premaknemo v svet onkraj gesel – podprte pa so vse naprave – računalniki, mobilne naprave in naprave interneta stvari,” je komentiral izvršni direktor FIDO Alliance Brett McDowell.
Ecetera d.o.o.

Motnica 7a
SI-1236 Trzin
Slovenia

telefon: +386 1 600 10 10
e-pošta: info@ecetera.si
www.ecetera.si
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se