Lenovo na dogodku SOLIDWORKS World 2017 predstavil nove mobilne delovne postaje, ki obvladajo tudi navidezno resničnost

  Datum : 07.02.2017
   

Družba Lenovo je danes na dogodku SOLIDWORKS World 2017 predstavila tri mobilne delovne postaje, in sicer prenosnika ThinkPad P51 in P51s ter prenosnik ThinkPad P71, ki obvlada tudi prikaz vsebin navidezne resničnosti (VR). Vse mobilne delovne postaje odlikujejo izjemne zmogljivosti, predvsem grafične, saj so opremljene z mobilnimi grafičnimi procesorji NVIDIA® Quadro®, a so prenosniki kljub temu tanki in lahki.

Inženirji so pri snovanju prenosnika ThinkPad P51s sodelovali s profesionalnimi grafičnimi oblikovalci, saj so poleg zmogljivega prenosnika želeli narediti tudi kar najbolj prenosljivo mobilno delovno postajo. Za nove mejnike na področju zmogljivosti skrbijo najnovejši Intel Core i7 procesor sedme generacije, najhitrejši pomnilnik DDR4 2400 MHz ter grafična kartica NVIDIA® Quadro®, ki sliko prikazuje na vrhunskem zaslonu IPS ločljivosti 4K UHD. Prenosnik je lahko opremljen tudi z IR-kamero.

ThinkPad P51s kljub izjemnim zmogljivostim spominja na ultra prenosni računalnik, glede na prejšnjo generacijo je izgubil kar okoli 300 gramov teže in je danes najtanjša in najlažja delovna postaja v družini ThinkPad. Opremljen je z vmesnikom Intel Thunderbolt 3, ki omogoča priklop dodatne razširitvene postaje ali pa bliskovito hiter prenos datotek. Prenosnik nudi tudi izjemno dolgo avtonomijo delovanja na baterijo.


Preprosto vrhunski zaslon

Lenovo je odličen 4K IPS zaslon vgradil tudi v prenosnika ThinkPad P51 in P71. Zaslon s 100% pokritostjo barvne palete ima priložen tudi X-Rite® Pantone® kalibrator barv za umerjanje barv po zahtevah inženirjev ali grafičnih oblikovalcev. Nove delovne postaje so tudi izjemno trpežne, saj ustrezajo vojaškim standardom MIL-SPEC. Za zanesljivo delovanje v vseh pogojih skrbi hladilni sistem z dvema ventilatorjema.

ThinkPad P71 je opremljen z najnovejšim procesorjem Intel® Xeon® in je ena najzmogljivejših delovnih postaj na trgu. Vanj so lahko vgrajeni kar štirje diski oziroma pogoni SSD za hrambo podatkov, programska oprema pa je ISV-certificirana. Opremljen z grafično kartico NVIDIA® Quadro® zadnje generacije nudi tudi osupljive grafične zmogljivosti, najboljše v svetu mobilnih delovnih postaj. Brez težav predvaja tudi vsebine navidezne resničnosti (VR), za katere ima tudi certifikate združljivosti z rešitvami in vsebinami podjetij HTC, NVIDIA ter Oculus. ThinkPad P71 je tako najboljša izbira za zahtevne uporabnike v različnih industrijah – od medijev, industrije zabave do proizvodnje.

“Ustvarjalci vsebin, ki delajo zahtevne VR-vsebine, potrebujejo kar najbolj zmogljive in zanesljive prenosnike. Lenovo ThinkPad P71 z najnovejšo grafično kartico NVIDIA® Quadro® jim omogoča ustvarjanje kar najbolj naprednih in sistemsko zahtevnih VR-uporabniških izkušenj,” je povedal Bob Pette, podpredsednik oddelka Professional Visualization v družbi NVIDIA®.


Cene in dobavljivost

Mobilne delovne postaje Lenovo ThinkPad P51, P51s in P71 bodo v Sloveniji na voljo spomladi, takrat pa bodo znane tudi njihove cene. Več informacij o izdelkih in novih tehnologijah najdete na povezavi www.thinkworkstations.com.


O podjetju Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je 45 milijard ameriških dolarjev vredno podjetje, uvrščeno na seznam Fortune 500. Podjetje izdeluje inovativne potrošniške in poslovne tehnološke izdelke, ki jih odlikuje visoka kakovost izdelave. Mednje sodijo prenosni in osebni računalniki (legendarna blagovna znamka Think ter prilagodljivi računalniki YOGA), delovne postaje, strežniki, sistemi hrambe podatkov, pametni televizorji in drugi družinski ter mobilni izdelki, kot so pametni telefoni (vključno z blagovno znamko Motorola), tablice in aplikacije. Pridružite se Lenovu na omrežju LinkedIn, mu sledite na omrežjih Facebook ali Twitter (@Lenovo) oziroma obiščite spletno stran www.lenovo.com.

 

www.lenovo.si

www.facebook.com/LenovoSlovenija

 Ecetera d.o.o.

Motnica 7a
SI-1236 Trzin
Slovenia

telefon: +386 1 600 10 10
e-pošta: info@ecetera.si
www.ecetera.si
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se