Lenovo obvlada tehnično plat digitalne preobrazbe poslovanja

  Datum : 02.10.2017
   

Družba Lenovo velja za proizvajalca strežniške opreme in omrežnih rešitev ter tehnologij za podatkovne centre, ki se lahko pohvali z najvišjo zanesljivostjo delovanja svojih rešitev kot tudi najvišjim zadovoljstvom strank. Pod novim imenom ThinkSystem in ThinkAgile ponujajo strežnike, sisteme hrambe podatkov in omrežne rešitve, ukrojene po meri in potrebah strank, ki želijo postaviti zanesljive temelje digitalnega poslovanja.

»Naše stranke si želijo zanesljivosti in enostavnosti. Prav zato smo v Sloveniji predstavili nov nabor strežnikov, sistemov hrambe podatkov in omrežnih rešitev in tiste naprave, ki veljajo za najbolj prilagodljive in pripravljene na prihodnost. Zadovoljstvo kupcev je eden temeljnih pokazateljev, kako uspešno podjetje sodeluje s strankami, v Lenovo Slovenija za podporo strankam na področju rešitev za podatkovne centre skrbi skupina strokovnjakov, podpora je stalno na voljo in v slovenskem jeziku,« je na dogodku povedal Jovan Glamočanin, direktor Lenovo Slovenija in vodja regije SEA v Lenovu.

Strežnike in druge rešitve za podatkovne centre proizvaja v petih tovarnah, njihova skupna zmogljivost je več kot sto izdelanih strežnikov na uro. Nova tovarna na Madžarskem ima izjemno pozitiven vpliv na slovenski trg, saj stranke 90 odstotkov naročenih izdelkov prejmejo prej kot v desetih dneh od naročila. Agilnost proizvodnje in neposredna bližina skladišča rezervnih delov sta prispevala k izdatni optimizaciji dobavne verige. Stroškovna učinkovitost proizvodnje in dobave pa povečujeta konkurenčnost Lenovo izdelkov na domačem trgu.

»Lenovo strežniki, sistemi hrambe podatkov in omrežna oprema so v Sloveniji izjemno dobro sprejeti. Po podatkih družbe IDC za zadnje četrtletje je naš tržni delež kar 27,1 odstotka, torej je skoraj vsak tretji prodani strežnik v Sloveniji opremljen z logotipom Lenovo. Korporacija je letos temeljito prenovila oddelek za podatkovne centre, zato si v prihodnje obetamo zdravo rast. V regiji EMEA je družba Lenovo s 7,7-odstotnim tržnim deležem eden večjih proizvajalcev strežnikov in opreme za podatkovne centre na platformi X86,« je dodal Glamočanin.

25 let uspehov znamke Think

Letos blagovna znamka Think, v katero sodijo tudi strežniki x86 ter blagovni znamki ThinkSystem ter ThinkAgile, praznuje 25 let. Na dogodku Lenovo Transform predstavljena nova generacija strežnikov je že ob predstavitvi postavila kar 42 novih svetovnih rekordov v zmogljivostih. Lenovo je izdelal tudi prvi in energetsko najučinkovitejši superračunalnik, ki temelji na novi Intelovi arhitekturi imenovan Marenostrum 4. Ta je kar 12-krat zmogljivejši od svojega predhodnika Marenostrum 3. Superračunalnik deluje v okviru raziskovalnega centra v Barceloni, opravlja več za človeštvo pomembnih nalog. Raziskovalci namreč z njegovo pomočjo raziskujejo in napovedujejo spremembe podnebja po svetu, napovedujejo morebitne cunamije (in tako pravočasno poskrbijo za evakuacijo ljudi iz ogroženih področij), iščejo zdravila za najbolj zahrbtne bolezni itd.

Zanesljivost delovanja je že dve desetletji in pol zaščitni znak družbe Lenovo. Na področju strežnikov se podjetje lahko pohvali z najbolj zanesljivimi rešitvami, saj je čas nedelovanja štiri ure ali več zaradi vzdrževanja ali popravil manjši od odstotka (naprave so izdelane za delovanje v režimu 24/7/365).

Rast trga in partnerske naveze za zdravo rast

Digitalizacija poslovanja podjetij bo spremenila tudi področje IT. Trg rešitev za podatkovne centre bo do leta 2020 z današnjih 80 milijard ameriških dolarjev zrasel na 93 milijard. V Lenovu si še boljšo prodajo strežnikov in drugih rešitev za podatkovne centre obetajo predvsem na račun napovedi rasti računalništva v oblaku. Število zasebnih oblačnih okolij naj bi v naslednjih letih raslo v treh letih 10 %, obseg javnih oblakov pa še hitreje – kar 17 %.

Družba Lenovo zgledno sodeluje z enim največjih proizvajalcev poslovne programske opreme – SAP. Polovica vseh SAP rešitev danes teče na Lenovo strežniških platformah, tudi inovacijsko-razvojni center na sedežu družbe SAP v nemškem mestu Waldorf poganjajo Lenovo strežniki.

»Lenovo je trenutno edini ponudnik zahtevnejših 8-procesorskih strežnikov, ki temeljijo na Intelovi najnovejši tehnologiji, večina tekmecev svojo ponudbo zaključi pri 4-procesorskih sistemih. Stranke pri nas dobijo vse na enem mestu, nenazadnje je pri nas meja postavljena res visoko – dobavimo lahko tudi superračunalnik,« je sklenil Glamočanin.Ecetera d.o.o.

Motnica 7a
SI-1236 Trzin
Slovenia

telefon: +386 1 600 10 10
e-pošta: info@ecetera.si
www.ecetera.si
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se