Lenovo širi zavezo o rabi odprte kode

  Datum : 04.05.2017
   

Podjetje Lenovo je še razširilo svojo zavezo do odprtokodnih skupnosti in razvoj telekomunikacijsko obarvanih rešitev. Na dogodku Red Hat Summit 2017 je predstavilo novo različico lastne odprtokodne platforme Open Platform @ Lenovo (OP@L), ki je pospremila odprtje naprednega tehnološkega centra za rešitve računalništva v oblaku. Lenovo se je zavezal k razvoju najnovejših integriranih rešitev, ki bodo predstavljale hrbtenico omrežij 5G, bogatih mobilnih vsebin in interneta stvari. Podjetje bo strankam pomagalo graditi podatkovne centre nove generacije z rabo odprtokodnih tehnologij, s katerimi želi doseči še bolj prilagodljivo, agilno in stroškovno učinkovito arhitekturo podatkovnih centrov.

Zavezani k rabi in širitvi odprte kode
V zadnjih dveh letih se je družba Lenovo pridružila številnim odprtokodnim organizacijam in forumom. Zaveza in podpora odprtim standardom v podatkovnih centrih sta ključnega pomena pri obvladovanju eksponentne rasti podatkov in internetnih povezav, ki jih prinaša internet stvari. Prav odprti standardi in odprtokodne skupnosti bodo znatno prispevale k reševanju izzivov s področja interneta stvari.

Razvoj telekomunikacijskih in virtualizacijskih rešitev
Lenovo je predstavil novo različico odprtokodne platforme OP@L, ki jo poganja programska oprema Red Hat in premore funkcionalnost virtualizacije omrežnih funkcij (NFV). Gre za funkcionalnost okolij v oblaku, ki virtualizira omrežne storitve. Z rabo platforme OP@L Lenovo načrtuje odprte NFV-arhitekture, ukrojene po visokih zahtevah sodobnih ponudnikov storitev. Nova arhitektura prinaša nižje latence omrežja in manjše stroške postavitev in delovanja storitev v omrežjih 5G ob sočasnem dvigu pasovne širine za različna telekomunikacijska ali virtualizacijska bremena.

Integracija rešitev Red Hat in NFV v platformo Lenovo OP@L je rezultat strateškega sodelovanja podjetij, ki želita razviti odprte, robustne in prilagodljive rešitve za ponudnike storitev in druge industrijske panoge. Predstavitev delovanja platforme OP@L in Red Hat OpenStack Platform ter rešitev drugih partnerjev tega ekosistema je na ogled na dogodku Red Hat Summit 2017 na razstavnem prostoru družbe Lenovo (številka 232).

Odprtje inovativnega tehnološkega centra za rešitve računalništva v oblaku

Lenovo je pred kratkim odprl tudi nov naprede tehnološki center za rešitve v oblaku v mestu Morrisville v ZDA. Center se osredotoča na razvoj najnovejših rešitev s področja upravljanja hibridnih okolij v oblaku, rešitev OpenStack in rešitev s področja programsko opredeljene hrambe podatkov. V novem centru delujejo številni inženirji z vsega sveta, ki se prav tako povezujejo z različnimi odprokodnimi skupnostmi. Stranke si bodo v centru lahko ogledale praktične predstavitve najnovejših hibridnih in konvergenčnih IKT-okolij in preizkusile lastne rešitve.

Ecetera d.o.o.

Motnica 7a
SI-1236 Trzin
Slovenia

telefon: +386 1 600 10 10
e-pošta: info@ecetera.si
www.ecetera.si
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se