Lenovo z rešitvijo hrambe podatkov DSS-G nagovarja programsko opredeljene podatkovne centre

  Datum : 03.05.2017
   

Družba Lenovo je na dogodku Accelerate Partner Forum predstavila sistem Distributed Storage Solution for IBM Spectrum Scale (DSS-G). Gre za skalabilno rešitev s področja hrambe podatkov, ki deluje po načinu programsko opredeljene hrambe podatkov (SDS). Naprava podpira zahteve s podatki obremenjenih okolij, ki iščejo skalabilno rešitev za datotečno in objektno hrambo, Lenovo DSS-G pa jim omogoča obvladovanje eksponentne rasti strukturiranih in nestrukturiranih podatkov.

Sodobne podatkovne centre danes obvladujejo tehnološki trendi, kot so visokozmogljivo računalništvo (HPC), umetna inteligenca (AI), analitika in oblačna okolja. Vsem je skupno to, da predstavljajo izjemno breme z vidika IT-virov1. DSS-G je Lenovov tehnološki odgovor na zahteve programsko opredeljenih podatkovnih centrov, katerih lastniki in upravitelji si želijo poenostavitev infrastrukture, odličnih zmogljivosti in nižjih skupnih stroškov lastništva.

Nova naprava za hrambo podatkov je prvi korak družbe Lenovo v svojih prizadevanjih po inoviranju na področjih HPC ter AI, saj programsko opredeljeno hrambo podatkov prinaša na področje gruč HPC. V prihodnje bo Lenovo strankam, ki uporabljajo rešitvi Ceph ali Luster pripravil podobne naprave za shranjevanje podatkov.

Rešitev gradi na strežniku Lenovo System x3650 M5, ki ima vgrajene zmogljive procesorje Intel® Xeon®, in velja za vodilno v industriji z vidika zanesljivosti delovanja in zmogljivosti. Lenovo DSS-G je na voljo kot predintegriran rack strežnik in vključuje ohišji Lenovo D1224 ter D3284 12Gbps SAS z diskovnimi, omrežnimi in programskimi komponentami – vključno s podporo operacijskemu sistemu Red Hat Enterprise Linux.

Kot naslednik prodajno uspešnega podatkovnega strežnika GPFS Storage Server (GSS), Lenovo DSS-G nagovarja podjetja, ki si želijo prilagodljivega digitalnega poslovanja, prinaša pa naslednje novosti:

  • Enostavna skalabilnost: podjetje lahko začne z manjšimi zmogljivostmi in jih hitro poveča, saj je rešitev zgrajena modularno
  • Inovativna RAID-polja: rešitev IBM Spectrum Scale Declustered RAID omogoča zmanjšanje presežne kapacitete polj RAID do kar 8-krat v primerjavi s klasičnimi polji RAID
  • Bliskovito hitro omrežje: naprava je lahko opcijsko opremljena z omrežnimi vmesniki Infiniband s hitrostmi do 100 Gbps

Naprava Lenovo DSS-G je zasnovana skladno z arhitekturo Lenovo Scalable Infrastructure (LeSI). LeSi je rezultat večletnega razvoja in inženirskih izkušenj ter prizadevanj za odpravo kompleksnosti sistemskih rešitev. Z uporabo najboljših strojnih komponent v industriji in njihovo optimizirano integracijo so inženirji dosegli maksimalno razpoložljivost sistema ter ga opremili z rešitvijo za hitro odkrivanje in odpravo potencialnih napak.

Stranke, ki upravljajo okolja visokozmogljivega računalništva, masovnih podatkov in računalniške oblake, lahko z novo rešitvijo ustvarijo maksimalno poslovno vrednost, prihranke iz naslova načrtovanja, optimizacije in namestitve IT-infrastrukture pa porabijo za razvoj poslovanja.

Dodatno družba Lenovo podjetjem nudi celovit nabor storitev, ki podpirajo poln življenjski cikel rešitve Lenovo DSS-G in drugih IT-virov. Strokovnjaki podjetjem pomagajo pri integraciji rešitve v kompleksna okolja, nudijo pa tudi tehnične storitve 24/7 nadzora delovanja sistemov in storitev. Poslovni uporabniki imajo pri družbi Lenovo tudi lastnega skrbnika za podporo.

Več informacij o rešitvi Lenovo DSS-G najdete na tej povezavi.


 Citat

Madhu Matta, direktor oddelka High Performance Computing and A.I. v družbi Lenovo

“Lenovo HPC rešitve so del raziskovalnih projektov, usmerjenih v reševanje najbolj kompleksnih izzivov človeštva. Vsak peti superračunalnik na svetu je zgrajen iz naših HPC rešitev, ponosni smo tudi na partnerstva s pomembnimi raziskovalnimi ustanovami in univerzami. Rešitev Lenovo DSS-G strankam v njihova HPC-okolja prinaša programsko opredeljeno hrambo podatkov, skalabilnost in možnost shranjevanja ter obdelave ogromnih količin podatkov.”Ecetera d.o.o.

Motnica 7a
SI-1236 Trzin
Slovenia

telefon: +386 1 600 10 10
e-pošta: info@ecetera.si
www.ecetera.si
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se