KAKO vam lahko pomagamo?


Iz splošne predstavitve naših dejavnosti in predstavljenih referenčnih projektov je težko ugotoviti, če znamo in zmoremo pomagati tudi vam. Pišite nam, predstavite svoj problem, želje ali pričakovanja in skupaj bomo ugotovili, kakšne so možnosti za sodelovanje.

Pišite nam »
Ecetera Facebook

 
   

Novi sistemi Lenovo ThinkSystem postavili 42 novih svetovnih rekordov

  Datum : 27.09.2017
   

Družba Lenovo je objavila, da so novi strežniki iz družine ThinkSystem, opremljeni z najnovejšimi procesorji Intel® Xeon® Scalable, postavili kar 42 novih svetovnih rekordov v različnih aplikacijah in preizkusih za merjenje zmogljivosti. Novi strežniki ThinkSystem bodo strankam pomagali odpraviti kompleksnost IT-okolij in obdelati najbolj zahtevna bremena.

Nova družina strežnikov ThinkSystem postavlja nove standarde v industriji strežnikov, sistemov hrambe podatkov in omrežnih sistemov, saj se zna prilagajati spreminjajočim se potrebam IT-okolij, v katerih znižuje kompleksnost in stroške. Nova družina Lenovo strežnikov vsebuje kar 14 visoko prilagodljivih modelov najrazličnejših vrst (klasični stolpi, vgradni strežniki, strežniške rezine), med njimi so tudi rešitve s področja hiperkonvergenčne infrastrukture, ki poenostavijo IT-okolja in podatkovnim centrom omogočijo višjo rast poslovanja ter višji nivo zagotavljanja storitev. Dodatno lahko stranke izbirajo med različnimi tehnologijami ter jih prilagajajo spremenljivim bremenom. Lenovo je strežnike ThinkSystem načrtoval tako, da se lažje vklopijo v obstoječa IT-okolja podjetij in ne zahtevajo prenove podatkovnih centrov.

Lenovo je strežnikom ThinkSystem dodal tudi sedem novih rešitev s področij računalniškega oblaka, masovnih podatkov, analitike in obdelave podatkovnih baz, vključno z dvema novima Intelovima rešitvama. Lenovo inovacije na področju strežnikov podjetjem prinašajo več vrednosti ob že pregovorni visoki zanesljivosti delovanja, podjetje pa sodeluje z vsemi vodilnimi proizvajalci poslovne programske opreme, s katerimi še dodatno optimizira učinkovitost delovanja strežnikov.

Zmogljivosti brez primere: strežniki ThinkSystem postavili kar 42 rekordov v različnih preizkusih

Podjetja danes iščejo predvsem zmanjšano kompleksnost IT-okolij in pohitritev nalog, od tehnoloških partnerjev pa poleg zmogljivosti tehničnih rešitev zahtevajo še njihovo razpoložljivost in sposobnost obdelave največjih bremen in podatkov, npr. poganjanje Microsoft SQL Server okolja. Strežniki Lenovo ThinkSystem že vrsto let veljajo za najboljše x86 strežnike z vidika zanesljivosti delovanja in zadovoljstva strank, nova generacija pa je postavila kar 42 svetovnih rekordov v zmogljivostih. 

Preizkus TPC-E uporablja podatkovno bazo, ki simulira obdelavo spletnih transakcij (OLTP), povezanih z delovnimi scenariji podjetij, ki trgujejo z delnicami, bank in tržnih raziskovalcev. Lenovo je prvi proizvajalec, ki se je spustil pod cenovno mejo 100 ameriških dolarjev na transakcijo v preizkusu E (tpsE). Rezultat 93,48 USD/tpsE je kar 16 % nižji od prejšnjega rekorda 111,65 USD/tpsE. Dodatno je Lenovo dvoprocesorski strežnik na preizkusu TPC-E dosegel tudi najvišjo vrednost v svoji kategoriji, in sicer 6.598,36 tpsE. Omenjeni preizkus kaže, kako lahko stranke, ki opravljajo ogromne količine transakcij, znižajo stroške poslovanja, ki nastajajo pri obdelavi transakcij. Poleg rekorda sistema ThinkSystem SR650 v preizkusu TPC-E je nov svetovni rekord v preizkusu TPC Benchmark™H (TPC-H) postavil še sistem SR950. Preizkus, ki posnema delovanje podpornih sistemov v podjetjih, katera obdelujejo ogromne količine podatkov in na njih izvajajo kompleksne poizvedbe, s katerimi pripravijo odgovore na ključna poslovna vprašanja, ima novo najvišjo vrednost v kategoriji posameznih strežnikov. Strežnik ThinkSystem SR950 je z rezultatoma 1.336.109,6 QphH™ @10.000GB (poizvedb na uro) in stroškom 0,92 USD / QphH @10.000GB8 postavil nova mejnika v preizkusu TPC-H.

Lenovo strežnika ThinkSystem SR950 in ThinkSystem SR650 sta se izkazala tudi na področju finančnih transakcij in operacij, ter v preizkusih STAC-M3 postavila kar 26 svetovnih rekordov. Preizkusi STAC-M3 merijo najzahtevnejša analitična bremena v časovni seriji. ThinkSystem SR950 je postavil svetovne rekorde v 9 izmed 15 standardnih preizkov in v dveh dodatnih STAC-M3 Shasta preizkusih, kjer je poudarek na obdelavi masovnih podatkov. Rezultat enega izmed STAC-M3 Shasta preizkusov je bil kar dvakrat višji od prejšnjega rekorda.

ThinkSystem SR650 je postavil svetovne rekorde v 15 izmed 17 preizkusov STAC-M3 Antuco, kjer je blestel z nizkimi odzivnimi časi v kategoriji dvoprocesorskih strežnikov, ki obdelujejo podatke v bazi Kx Systems kdb+. Rezultati preizkusov STAC-M3 so javno na voljo. Strežnik Lenovo ThinkSystem SR650 je postavil tudi svetovni rekord med dvoprocesorskimi strežniki v preizkusu SPEC MPI 2007 Benchmark (SPECmpiM_base2007).

Podjetje je lastnik svetovnega rekorda med dvoprocesorkimi strežniki v preizksu SPECvirt_sc2013. Dodatno je Lenovo postavil svetovne rekorde na preizkusu SPECjbb20156 v kategorijah 1-, 2-, 4- in 8-procesorskih strežnikov.

Vsi novi svetovni rekordi dokazujejo prizadevanja družbe Lenovo po izdelavi kar najzmogljivejših strežnikov, ki so obenem še izjemno zanesljivi in prilagodljivi.

“Lenovo je zavezan, da strankam dobavlja rešitve, ki upravičijo njihovo naložbo,” je povedal predsednik oddelka Lenovo Data Center Group Kirk Skaugen in dodal: “Lenovovih 42 novih svetovnih rekordov v najzahtevnejših preizkusih, za katere so poskrbeli strežniki ThinkSystem z najnovejšimi procesorji Intel® Xeon® Scalable, še utrjuje vodilni položaj podjetja na področju strežnikov x86. Poleg izjemnih inženirskih sposobnosti, s katerimi podjetje presega pričakovanja strank, Lenovo strežnike krasi izjemno zanesljivo delovanje, zato so tudi stranke z njimi zelo zadovoljne.”

Lenovo v sodelovanju z družbo Intel omogoča Intel® Select Solutions

Lenovo je prav tako napovedal, da so novi strežniki del ponudbe Intel Select Solutions, saj so opremljeni s procesorji Intel® Xeon® Scalable in optimizirani za obdelavo najkompleksnejših bremen v sodobnih podatkovnih centrih. Te standardizirane rešitve strankam omogočajo poenostavitve IT-okolij in pohitritev obdelave bremen, prav tako pa je hitra in enostavna tudi njihova implementacija v podatkovne centre. Strežniki, optimizirani za VMWare vSAN in High Performance Microsoft SQL Server OLTP, bodo na voljo od oktobra dalje.

“Strežniki Lenovo ThinkSystem so postavili kar 42 novih svetovnih rekordov. Ti rezultati pričajo o tem, kako pomembne so inovacije in tehnološka zasnova novih strežnikov,” je povedala Kim Stevenson, podpredsednica oddelka Data Center Infrastructure Business v Lenovu in dodala: “Že izredna širina in število preizkusov so dokaz, da so novi strežniki kos tudi najbolj zahtevnim bremenom in aplikacijam, strankam pa nove inovacije prinašajo ogromno poslovne vrednosti.”

 

Dodatni viri

Več informacij o zmogljivostih in rekordih strežnikov Lenovo ThinkSystem najdete na povezavi http://lenovopress.com/LP0698.

Rezultati veljajo na dan 11. julij 2017. Rezultati preizkusov TPC so na voljo na povezavi http://www.tpc.org oziroma http://www.tpc.org/4080.

Dodatne podrobnosti glede strežnikov ThinkSystem iz današnjega sporočila pa najdete tukaj.Ecetera d.o.o.

Motnica 7a
SI-1236 Trzin
Slovenia

telefon: +386 1 600 10 10
e-pošta: info@ecetera.si
www.ecetera.si
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se