KAKO vam lahko pomagamo?


Iz splošne predstavitve naših dejavnosti in predstavljenih referenčnih projektov je težko ugotoviti, če znamo in zmoremo pomagati tudi vam. Pišite nam, predstavite svoj problem, želje ali pričakovanja in skupaj bomo ugotovili, kakšne so možnosti za sodelovanje.

Pišite nam »
Ecetera Facebook

 
   

Unistar PRO družbi PRO PLUS omogočil zanesljive širokopasovne povezave

  Datum : 11.04.2017
   

Družba Unistar PRO že več kot šest let skrbi za sistemsko integracijo v vodilni slovenski medijski hiši PRO PLUS. V začetku leta je Unistar PRO temeljito nadgradil rešitve za prenos podatkov in digitalnih vsebin v najrazličnejših fiksnih in mobilnih omrežjih ter njihovo zanesljivo shranjevanje.

Podjetje PRO PLUS za izvajanje medijske dejavnosti uporablja najrazličnejše digitalne vsebine, ki jih v svoj informacijski sistem pošilja tudi preko javnih internetnih povezav ali mobilnih omrežjih. Zanesljivost in učinkovitost prenosa po tovrstnih povezavah pa sta občasno tudi nizki ali celo nesprejemljivi za pretakanje bogatih video vsebin, ki jih morajo nato v podjetju še ustrezno shraniti in obdelati.

»Optimalen in zanesljiv prenos medijskih datotek po najrazličnejših omrežjih in na velike razdalje je za našo družbo življenjskega pomena,« je bil kratek in jedrnat tehnični direktor podjetja PRO PLUS Boštjan Rigler.

V namene shranjevanja podatkov je družba Unistar PRO v sodelovanju s korporacijo IBM podjetju PRO PLUS že implementirala robotizirano knjižnico za zapisovanje in branje digitalnih vsebin na standardne magnetne trakove. Dobre izkušnje, zanesljivo delovanje opreme in profesionalen pristop sistemskega integratorja so podjetje PRO PLUS prepričali, da reševanje izziva prenosa digitalnih vsebin zaupa sistemskemu integratorju Unistar PRO. Ta je implementiral napredno rešitev IBM Aspera, ki omogoča hitro in varno prenašanje, deljenje in sinhroniziranje datotek ter skupov podatkov. Rešitev, optimizirana za hiter prenos velikih količin podatkov ne glede na njihovo vrsto ali velikost, razdaljo prenosa podatkov ali stanje omrežja, je tesno integrirana v obstoječe rešitve podjetja PRO PLUS. Pregleden grafični vmesnik poenostavlja izmenjavo vsebin in spremljanje prenosa ter upravljanje pasovnih širin povezav. Jedro rešitve Aspera je patentiran protokol Aspera FASP®, ki poskrbi za hitro, prilagodljivo in varno prenašanje vseh vrst podatkov. Protokol FASP® za doseganje visokih hitrosti prenosa podatkov izrablja obstoječo infrastrukturo širokopasovnega omrežja (WAN), a v praksi dosežene hitrosti prenosa podatkov močno presegajo hitrosti prenosa podatkov preko protokolov FTP ali HTTP. Za dodatno pohitritev dela zaposlenih skrbijo avtomatizirani prenosi z vzpostavljenimi poteki dela ter možnost pretočnega predvajanja video vsebin. Pošiljatelj ima tako na voljo zanesljiv in časovno predvidljiv prenos podatkov.

»Podjetje Unistar PRO je eden največjih ponudnikov storitev sistemske integracije in optimizacije poslovanja v Sloveniji. Pri tem skrbi za učinkovito implementacijo sodobnih tehnologij, njihovo povezovanje z organizacijo dela in vodenja podjetja ter za strokovno usposabljanje zaposlenih za delo z naprednimi rešitvami. Podjetju PRO PLUS smo najprej vzpostavili pilotsko postavitev, kjer so zaposleni v testnem okolju lahko preizkusili napredne tehnične rešitve in se prepričali o njihovem brezhibnem delovanju. Prenos v produkcijsko okolje je bil nato za obe strani bistveno lažji,« je povedal Pavle Jazbec, izvršni direktor družbe Unistar PRO.

Skrbnik sistema tako centralizirano upravlja s prenosi podatkov od/do naročnika, skupnimi viri, uporabniki ter v realnem času spremlja delovanje omrežij in povezav glede njihove obremenjenosti, prepustnosti in razpoložljivosti. Uporabniki lahko do skupnih vsebin dostopajo tako preko spletnih kot mobilnih odjemalcev.

 

www.unistarpro.siEcetera d.o.o.

Motnica 7a
SI-1236 Trzin
Slovenia

telefon: +386 1 600 10 10
e-pošta: info@ecetera.si
www.ecetera.si
To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj.
Ne strinjam se